1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...

A2 Sınıfı Ehliyet Motor Soruları

1- Motosiklette motorun görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çevirmek.

b.Yakıttan elde ettiği mekanik enerjiyi ısı enerjisine çevirmek

c. Akümülatörden aldığı enerjiyi durgun enerjiye çevirmek

d. Akümülatörden aldığı enerjiyi ısı enerjisine çevirmek

 

2- Motorlar yakıt çeşitlerine göre nasıl sınıflandırılır?

a. Mazot ve fuel oil                      b. Benzin,dizel ve lpg

c. Dizel ve fuel oil                         d. Gaz yağı ve mazot

 

3- Motorlar soğutma sistemlerine göre nasıl sınıflandırılır?

a. Su ve hava soğutmalı                      b. Su ve yağ soğutmalı

c. Su ve benzin soğutmalı                  d. Su ve motorin soğutmalı

 

4- Motorlar çalışma zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?

a. Bir ve üç zamanlı                        b. Bir ve dört zamanlı

c. İki ve dört zamanlı                      d. İki ve beş zamanlı

 

5- Benzinli bir motor için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a.Sıkıştırılmış olan benzin ile hava enjektörle ateşlenir

b. Sıkıştırılmış olan benzin buji ile ateşlenir

c.Sıkıştırılmış olan benzin ile hava karışımı buji ile ateşlenir

d. Sıkıştırılmış olan hava buji ile ateşlenir

 

6- Buji ile ateşlemeli motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangisi kullanılır?

a. İspirto                      b. Benzin-Lpg                      c. Gaz yağı                      d. Motorin

 

7- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından biridir?

a. Şaft                      b. Aks                      c. Piston                      d. İstavroz dişlisi

 

8- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından biridir?

a. Ayna dişlisi                                          b. İstavroz dişlisi

c. Kavrama (debriyaj)                            d. Karbüratör

 

9- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından biridir?

a. Rot başı                     b. Diferansiyel                      c. Buji                      d. Rotil

 

10- Hava soğutmalı motoru su soğutmalı motordan ayıran özelliklerden biri aşağıdakilerden hangisidir?

a.Radyatörün olmamasıdır                                b.Akümülatörün olmamasıdır

c.Silindir kapağının olmamasıdır                     d.Bujilerin olmamasıdır

 

11- Motora gerekli olan benzin hava karışımını ayarlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?

a. Distribütör                      b. Egzost manifoldu

c. Karbüratör                      d. Benzin otomatiği

 

12- Karbüratöre giren havayı temizleyen parça aşağıdakilerden hangisidir?

a.Benzin filtresi                     b.Hava filtresi                     c.Yağ filtresi                     d.Su filtresi

 

13- Motorun devri arttıkça dinamodan çıkan fazla akımı ve voltajı ayarlayıp devreye ve aküye gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?

a. Distribütör                                           b. Endüksiyon bobini

c. Kondansatör (meksefe)                    d. Konjektör (regülatör)

 

14- Akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Motor çalışmazken ışık ve özel alıcıları çalıştırmak

b. Motor çalışmazken diferansiyeli çalıştırmak

c. Motor çalışmazken yağlamayı sağlamak

d. Motor çalışmazken vites kutusunu çalıştırmak

 

15- Motor çalıştığı sürece yağlamanın olup olmadığı aşağıdaki parçaların hangisinden anlaşılır?

a. Motor yağ çubuğundan                            b. Motor yağ karterinden

c. Motor yağ göstergesinden                       d. Motor yağ müşüründen

 

16- Motor çalışırken yağ göstergesinden herhangi bir anormallik görüldüğünde ne yapılır?

a. Motor devri yükseltilir                              b. Motor devri düşürülür

c. Motor rölantide çalıştırılır                        d. Motor hemen durdurulur

 

17- Motor yağının kontrolü yapılırken yağ çubuğunun neresinde olmalıdır?

a.Yağ çubuğunun iki çizgi arasında                      b.Yağ çubuğunun altçizgisinde

c.Yağ çubuğunun üst çizgisinde                            d.Yağ çubuğundahiç görülmemeli

 

18. Motor yağlama yağı seviyesi normalin çok altında iken çalıştırılacak olursa ne olur?

a. Motor çok soğur                                     b. Motor yakıtına yağ karışır

c. Motor ısınır yanar                                  d. Motor suyuna yağkarışır

 

19- Motosiklet kullanma kılavuzuna göre belli kilometre dolunca aşağıdakilerden hangisi değiştirilir?

a. Fren hidroliği                                 b. Soğutma suyu

c. Soğutma antifrizi                           d. Motor yağı

 

20- Akümülatörün bakımında hangisi yapılır?

a. Akümülatörün tamamı saf su ile doldurulur

b. Plakaların 1 cm üzerine kadar saf su doldurulur

c. Plakaların 1 cm altına kadar saf su konulur

d. Plakların ortasına kadar saf su konulur

 

Cevap Anahtarı

|1-a| 2-b| 3-a| 4-c| 5-c|6-b|7-c|8-d|9-c|10-a|11-c|12-b|13-d|14-a|15-c|16-d|17-a|18-c|19-d|20-b|

Add Comment

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]