MOTOR SORU BANKASI 11

1- Motora ilk hareketi veren sistem aşağıdakilerden hangisidir?

a. Şarj sistemi b. Soğutma sistemi
c. Yağlama sistemi d. Marş sistemi
2- Araçta motor yağı kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A. Kontak anahtarını kapatmadan, motor çalışır durumda kontrol edilir
B. Motor yüksek hızda çalışırken kontrol edilir
C. Kontak anahtarı kapatılır yağın kartere inmesi
için  4-5 dakika beklenir ve kontrol edilir
D. Motor rölantide çalışırken kontrol edilir

3- Motorla vites kutusu arasında irtibatı keserek vites değiştirme imkânı sağlayan aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vites kutusu b. Şaft c. Debriyaj (kavrama) d. Aks

4- Araçta soğutma sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyelde meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak
b. Yanma sonucunda meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak
c. Vites kutusunda meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak
d. Alternatörde meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak

5- Motor çalıştığı sürece aracın elektrik ihtiyacını karşılayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a. Marş sistemi b. Yakıt sistemi
c. Şarj sistemi d. Soğutma sistemi

6-Aracın hızını ve torkunu ayarlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yaylar           b. Süspansiyon
c. Kavrama (debriyaj) d. Vites kutusu (şanzıman)

7- Aracı çalıştırırken 10-15 saniyeden fazla marş yapılırsa ne gibi arıza olur?
a. Endüksiyon bobini yanar b. Alternatör yanar
c. Akümülatör boşalır d. Far ampulleri yanar

8- Rot ayarı bozuk olan bir araçta aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
a. Arka lastikler ortadan aşınır
b. Ön lastikler içten veya dıştan aşınır
c. Direksiyon mili eğilir
d. Direksiyon kovanı eğilir

9- Aracın lastikleri ne zaman kontrol edilir?
a. Günde bir b. Araca binileceği zaman
c. Altı ayda bir d. Haftada bir

10- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Rot b. Amortisör c. Marş motoru d. Aks
11- Termostatın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor yağını çalışma sıcaklığında tutmak
b. Fren hidroliğini çalışma sıcaklığında tutmak
c. Motoru çalışma sıcaklığında sabit tutmak
d. Diferansiyeli çalışma sıcaklığında sabit tutmak

12- Isı hararet göstergesinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Alternatör ısısını gösterir b. Distribütör ısısını gösterir
c. Karbüratör ısısını gösterir d. Motor ısısını gösterir

13- Araç çalıştırılıp hareket ettirilmek istenildiğinde, rahat harekete geçmiyor, zorlanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor yağı eksilmiştir b. Jikle düğmesi çekilidir
c. Lastiklerin havası fazladır d. El freni çekilidir

14- Vites kutusu ve diferansiyelin yağının azalmasının etkisi ne olur?
a. Tekerleklere hareket iletilemez
b. Ses ve sürtünme artar, aşınma fazla olur
c. Yağ sızıntıları artar
d. Vites değiştirme kolaylaşır

15- Motor sıcakken jikle çekili unutulursa aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
a. Çalışmasında değişiklik olmaz    b. Az yakıt tüketilir
c. Motor devri düşer         d. Fazla yakıt tüketilir

16- Debriyaj balatasının sıyrılarak aşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Ani ve sert kalkış yapmak b.Aracı hızlı kullanmak
c. Aracı yavaş kullanmak d.Yağ seviyesini kontrol etmemek

17- Motor çalışırken şarj göstergesi değer göstermiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vantilatör kayışı kopmuştur b. Fan motoru arızalıdır
c. Kalorifer motoru arızalıdır d. Fan müşiri arızalıdır

18. Enjeksiyon sistemli araçta kontak anahtarlarını
açtıktan sonra marş yapabilmek için hangi lambanın sönmesi gerekir?
a. Yağ lambası
b. Şarj lambası
c. Enjeksiyon sistem yağ lambası
d. Enjeksiyon sistem uyarı lambası

19- Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Radyatör b. Endüksiyon bobini
c. Vantilatör d. Vantilatör kayışı

20- Aşağıdakilerden hangisi yakıt sisteminde yapılan ayarlardan biridir?
a.Rölanti ayarı b.Debriyaj ayarı c.Platinin ayarı d.Buji ayarı

CEVAPLAR:
1 – D             11 – C
2 – C          12 – D
3 – C 13-  D
4 – B 14– B
5 – C 15- D
6 – D 16- A
7 – C 17- A
8 – B         18- D
9 – B 19- B
10- C 20- A

Add Comment