ARAÇ BİLGİSİ VE MOTOR SORULARI-20

 

Motor ve Araç Bilgisi Soruları 20

1- Motor suyunun sıcaklığını çalışma sıcaklığında ayarlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?

a. Vantilatör b. Termostat
c. Radyatör d. Hararet (Isı göstergesi)

2- Fanlı soğutma sisteminde fanı çalıştıran parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Su pompası      b. Vantilatör kayışı
c. Marş motoru   d. Fan motoru

3- Radyatöre konulacak su peteklerin neresinde olmalıdır?
a. Üzerinde b. Hizasında   c. Altına d. Ortasında

4- Motorun hararet yapmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motorun çok yüksek devirde çalıştırılması
b. Vantilatör kayışının çok gergin olması
c. Distribütör kapağının bozuk olması
d. Motorun uygun vites ve devirde kullanılmaması

5- Aşağıdakilerden hangisi şarj sistemi elemanıdır?
a. Distribütör                        b. Platin
c. Konjektör (regülatör) d. Endüksiyon bobini

6- Motor çalışırken şarj lambasının yanmasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
a. Alternatör kablo bağlantılarının gevsek olması
b. Distribütör kablo bağlantılarının gevşek olması
c. Marş motoru kablo bağlantılarının gevşek olması
d. Endüksiyon bobini kablo bağlantılarının gevşek olması

7- Araçta uzun farlar yakıldığında kaç metreyi aydınlatması gerekir?
a. 250      b. 200     c. 150     d. 100

8- Aracın farlarından biri sönük yanıyorsa sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
a. Akü boşalmıştır
b. Far kablo bağlantıları paslanmıştır
c. Akü kablo bağlantıları paslanmıştır
d. Akü kablo bağlantıları gevşektir

9- Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Amortisör b. Rotil
c. Debriyaj d. Rotlar

10- Araç hareket halindeyken ayağın debriyaj (kavrama) pedalının üzerinde devamlı durması halinde aşağıdakilerden hangisi olur?
a. Araç daha hızlı gider
b. Lastikler aşınır
c. Debriyaj (kavrama) balatası aşınır
d. Vites kutusu (Şanzıman) aşınır

11- Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Vites kutusu       b. Subaplar
c. Pistonlar            d. Rotlar
12- Vites kutusun bakımı yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır?
a. Antifriz kaçağının olup olmadığına
b. Yağ kaçağının olup olmadığına
c. Elektrolit kaçağının olup olmadığına
d. Asit kaçağının olup olmadığına

13- Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketini tekerleklere ileten elemanlardan biridir?
a. Yaylar b. Amortisör c. Rot d. Diferansiyel

14- Aracın direksiyonu zor dönüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Lastiklerin havası tavsiye edilen değerden azdır
b. Lastiklerin havası tavsiye edilen değerden fazladır
c. İnce tabanlı lastik kullanılmıştır
d. Arka lastikler aşınmıştır

15- Ön lastiklerden biri yeni, diğeri eski ise fren
yapılınca aracınızda ne olur?
a. Aracın freni tutmaz
b. Araç bir tarafa çeker
c. Aracın frenlerinin tutması hızlanır
d. Arka frenler tutmaz

16- Motor (kompresyon) freninin etkisi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Taşıtı hızlandırır b. Araç bir tarafa çeker
c. Taşıtı yavaşlatır d. Frenleme çok zayıf olur

17- Frenleme esnasında fren pedalı yeterince sertleşmiyorsa sebebi nedir?
a. Hidrolik seviyesi yüksektir b. Sistemde hava vardır
c. Lastik hava basıncı düşüktür d. Pedal boşluğu azdır

18. Aracın kampanaları aşırı ısınmışsa bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyel ayarları bozuktur
b. Vites kutusu ayarları bozuktur
c. Motor ayarları bozuktur
d. Fren ayarları bozuktur

19- Ön tekerleklerde düzensiz lastik aşıntısının
sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Buji ayarı bozuktur b. Rot ayarı bozuktur
c. Avans ayan bozuktur d. Rölanti ayarı bozuktur

20- Yoldan dolayı meydana gelen titreşim ve darbeleri üzerine alan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Amortisör b. Diferansiyel c. Rotlar d. Rotiller

CEVAPLAR:
1 – B 11 – A
2 – D 12 – B
3 – A 13-  D
4 – D 14-  A
5 – C 15- B
6 – A 16- C
7 – D 17- B
8 – B  18- D
9 – C   19- B
10- C 20- A

Add Comment