1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...

MOTOR SORU BANKASI 6

1- Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?

a. Buji b. Konjektör c. Karbüratör d. Marş motoru

2- Yağlı tip hava filitresininin bakımı yapılırken sökülen parçalar ne ile temizlenir?
a. Gaz yağı     b. Su     c. Hava     d. Yağ

3- Soğuk havalarda motoru kolay çalıştırmak için zengin katışmış hazırlayan tertibat aşağıdakilerden hangisidir?
a. Buji b. Enjektör c. Jikle  d. Distribütör

4- Motor yağının eksilmesinin sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
a. Karter contasının yırtılması
b. Karbüratör contasının yırtılması
c. Krank mili contasının yırtılması
d. Kam mili contasının yırtılması

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Ayna dişlisi         b. Istavroz dişlisi
c. Karbüratör            d. Kavrama

6-Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık unutulduğunda ateşleme sisteminde aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a. Bujiler yanar b. Endüksiyon bobini yanar
c. Konjektör yanar  d. Flaşör yanar

7- Soğutma sisteminin parçası aşağıdakilerden hangisidir?
a. Kondansatör (meksefe) b. Termostat
c. Alternatör d. Konjektör

8- Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren düzenek aşağıdakilerden hangisidir?
a. Dinamo b. Vites kutusu c. Diferansiyel d. Motor

9- Eksantrik (kam) milinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Pistonlara hareket verir b. Supaplara hareket verir
c. Şafta hareket verir d. Rotlara hareket verir

10- Motor bloğundaki su kanallarında çok miktarda paslanma ve kireçlenme olmuşsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a. Motor yağ yakar b. Motor çalışmaz
c. Motor fazla ısınır d. Motor zengin karışımla çalışır
11- Aşağıdakilerden hangisi yağlama sisteminin parçasıdır?
a. Yağ pompası  b. Su pompası  c. Vantilatör d. Termostat

12- Aşağıdakilerden hangisi benzinlî bir motorda normal yanma olmamasının sebeplerindendir?
a. Radyatör petekleri tıkanmıştır
b. Vantilatör kayışı gevşektir
c. Bujiler normal ateşleme yapmıyordur
d. Su pompası arızalıdır

13- Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Ateşleme sistemine yardımcı olmak
b. Motorun soğutulmasına yardımcı olmak
c. Yakıtın yanmasına yardımcı olmak
d. Motorun erken ısınmasını sağlamak

14- Diferansiyelin hareketini tekerleklere ileten aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Şaft  b. Vites kutusu    c. Rot d. Aks

15- Motorlar soğutma sistemine göre nasıl sınıflandırılır?
a. Su ve hava soğutmalı   b. Su ve yağ soğutmalı
c. Su ve benzin soğutmalı d. Su ve motorin soğutmalı

16- Vantilatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Radyatördeki suyu ısıtmak b.Radyatördeki suyu soğutmak
c.Kalorifer suyunu ısıtmak d.Motor yağını ısıtmak

17- Dizel motorlarda marş yapıldığında marş motoru dönüyor, motor çalışmıyorsa sebebi nedir?
a. Soğutma suyu eksiktir b. Soğutma suyu fazladır
c. Yağlama yağı eksiktir d. Yakıt filtresi tıkalıdır

18. Aşağıdakilerden hangisi araçlarda kullanılan motorlardandır?
a. Dıştan yanmalı b. İçten yanmalı
c. İçten ve dıştan yanmalı d. Alttan yanmalı

19- Araçlarda hangi tür fren bulunur?
a. Debriyaj freni b. Ayak ve el freni
c. Vites kutusu freni d. Krank mili freni

20- Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Krank mili b. Kam mili
c. Subap d. Şaft(kardan mili)

CEVAPLAR:
1 – A 11 – A
2 – A 12 – C
3 – C 13-  B
4 – A 14-  D
5 – C  15- A
6 – B 16- B
7 – B 17- D
8 – D 18- B
9 – B 19- B
10- C 20- D

Add Comment

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]