MOTOR SORU BANKASI 7

1- Frenleme esnasında araç bir tarafa savruluyorsa arıza sebebi nedir?

a. Savrulma yönündeki fren ayarı sıkıdır
b. Savrulma yönündeki fren balatası ıslanmıştır
c. Balatalar aşınmıştır
d. Fren hidroliği azalmıştır

2Araçta alıcıları ve tesisatı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı koruyan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sigorta b. Konjektör c. Meksefe  d. Alternatör

3- Şafttan almış olduğu hareketi 90 derce çevirip akslara gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Krank mili              b. Kavrama
c. Diferansiyel d. Makaslar

4- Takviye aküyle ilk hareket nasıl verilir?
a. Aracın aküsüne 12 voltluk takviye akü paralel bağlanarak
b. Aracın aküsüne 12 voltluk takviye akü seri bağlanarak
c. Aracın aküsüne takviye yapılmaz
d. Aracın aküsüne 24 voltluk takviye akü paralel bağlanarak

5-Silindir içerisinde sıkıştırılmış havanın üzerine mazotu püskürten parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Enjektör b. Buji
c. Enjeksiyon pompası     d. Besleme pompası

6-Fren yağı azalmış ise ne ile tamamlanır?
a. Motor yağı b. Hidrolik yağı
c. Dişli yağı d. Herhangi bir yağ

7- Motordaki aşınmaları hangi sistem önler?
a. Soğutma b. Yağlama c. Marş   d. Şarj

8- İçten yanmalı 4 zamanlı bir benzin motorunda bujinin ateşlemesi ne zaman gerçekleşir?
a. Sıkıştırma zamanı sonunda
b. Piston alt ölü noktada iken
c. Genişleme (iç) zamanı sonunda
d. Emme zamanı başlangıcında

9- Debriyaj bilyesinin sık sık bozulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Taşıt hareket halindeyken debriyaj pedalına yarım basılıyordur
b. Debriyaj pedalına hiç basılmıyordur
c. Debriyaj pedal boşluğu fazladır
d. Debriyaj halatı kopmuştur

10- Diskli fren sisteminin avantajı aşağıdakilerden hangisidir?
a. El freninin daha güçlü olmasıdır
b. Aşınmanın azalmasıdır
c. Sistemde daha az hidrolik kullanılmasıdır
d. Balata ve disk yüzeyinin daha kolay soğumasıdır
11- Dizel motorlarında basınçlı yakıtı sağlayan yakıt sistemi elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
a.Yakıt enjeksiyon (mazot) pompasıdır b.Besleme pompasıdır
c.Benzin pompasıdır                         d. Yağ pompasıdır

12- Akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Aracın direksiyon tertibatını çalıştırmak
b. Aracın durmasını sağlamak
c. Marş motoruna ilk hareket için elektrik vermek
d. Yüksek voltaj üretmek

13- Şaft (kardan mili)ın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyelin hareketini tekerleklere iletmek
b. Motorun hareketini vites kutusuna iletmek
c. Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek
d. Motorun hareketini krank miline iletmek

14- Motor çalışırken şarj göstergesi değer göstermiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Fan motoru arızalıdır     b. Fan müşiri arızalıdır
c. Kalorifer motoru arızalıdır d.Vantilatör kayışı kopmuştur

15- Fren hidrolik kabındaki hidrolik yağının seviyesi hangi bakımda kontrol edilir?
a. Haftalık b. Günlük c. Aylık d. 6 aylık

16- İki zamanlı bir motorda ateşleme kaç devirde bir yapılır?
a. Dört devirde b. Üç devirde
c. İki devirde d. Her devirde

17- İçten yanmalı motorlarda aşağıdaki yakıtlardan
hangisi kullanılır?
a. Kömür – mazot – LPG b. Alkol – benzin – LPG
c. Alkol – gaz yağı – LPG d. Benzin – motorin – LPG

18. Aşağıdakilerden hangisi fazla yakıt tüketimine
sebep olur?
a.Yakıt borularının uzunluğu b.Yağ filtresinin tıkalı olması
c.Yakıt filtresinin tıkalı olması d.Hava filtresinin tıkalı olması

19- Motor suyunun sıcaklığını çalışma sıcaklığında sabit tutan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vantilatör b. Radyatör
c. Termostat d. Hararet (ısı) göstergesi

20- Yayların salınımını kontrol altına alan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyel b. Mafsallar c. Şaft d. Amortisör

CEVAPLAR:
1 – A 11 – A
2 – A 12 – C
3 – C 13-  C
4 – A 14-  D
5 – A 15- B
6 – B 16- D
7 – B 17- D
8 – A   18- D
9 – A 19- C
10- D 20- D

Add Comment