1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...

MOTOR SORU BANKASI 1

1- Motorun çalışması sarsıntılı ise bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağ seviyesi düşüktür
b. Yakıt seviyesi düşüktür
c. Akümülatör zayıftır
d. Buji kablolarından biri çıkmıştır

2- Yakıt otomatiği (pompası) aşağıdaki parçalardan hangilerinin arasında bulunur?
a. Yakıt deposu ile karbüratör arasında
b. Yakıt deposu ile hava filtresi arasında
c. Yakıt deposu ile emme manifoldu arasında
d. Yakıt deposu ile egzoz manifoldu arasında

3- Araçta kontak anahtarını açıp marşa basma süresi ne kadar olmalıdır?
a. 10-15 sn  b. 20 – 60 sn
c. 60 – 80 sn d. 80 – 90 sn

4- Servis (ayak) frenine basıldığında aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a. Ön tekerlekler durur
b. Arka tekerlekler durur
c. Ön ve arka tekerlekler birlikte durur
d. Ön ve arka tekerlekler ayrı ayrı durur

5- Fren pedalına basıldığında, fren lambalarından biri yanmıyorsa, sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Fren hidroliği fazladır
b. Fren sisteminde hava vardır
c. Fren balataları yaşlanmıştır
d. Yanmayan lambanın ampulü yanmıştır

6-Aracın kilometre saati hiçbir değer göstermiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağı azalmıştır   b. Yağı fazladır
c. Araç yavaş gidiyordur   d. Teli kopmuştur

7- Araçta, egzozdan fazla ses çıkıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor hararet yapmıştır b. Motor yağı fazladır
c. Egzoz susturucusu deliktir  d. Hava filtresi deliktir

8- Aşağıdakilerden hangisi yakıt sisteminde yapılan ayarlardan biridir?
a. Buji ayarı   b. Debriyaj ayarı
c. Platin ayarı   d. Rölanti ayarı

9- Rot (ön düzen) ayarı bozuk olan bir araçta aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
a. Arka lastikler ortadan aşınır
b. Ön lastikler içten veya dıştan aşınır
c. Direksiyon mili eğilir
d. Direksiyon kovanı eğilir

10- Yoldan dolayı meydana gelen titreşim ve darbeleri üzerine alan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyel b. Amortisör
c. Rotlar     d.  Rotiller

11- İçten yanmalı motor, aşağıdakilerden hangisini sağlar? a. Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çevirmeyi
b. Yakıttan elde ettiği mekanik enerjiyi ısı enerjisine çevirmeyi
c. Akümülatörden aldığı enerjiyi durgun enerjiye çevirmeyi
d. Akümülatörden aldığı enerjiyi ısı enerjisine çevirmeyi

12- Motorlar, yakıt cinslerine göre nasıl sınıflandırılır?
a. Dizel, fueloil ve LPG b. Mazot, fueloil ve LPG
c. Dizel, benzinli ve LPG  d. Gazyağı, mazotlu ve LPG

13- Silindir bloğunun görevi nedir?
a. Motorda bulunan suyu soğutur
b. Krank mili ve pistonlara yataklık yapar
c. Motor yağını soğutur
d. Vites dişlilerine yataklık yapar

14- Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motorun erken ısınmasını sağlamak
b. Sürtünmeden dolayı oluşan aşınmayı önlemek
c. Motorda yakıt tasarrufu sağlamak
d. Motorda düzgün ateşlemeyi sağlamak

15- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Şaft b. Aks c. Krank Mili d. İstavroz Dişlisi

16- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Balata b. Rotil c. Kavrama d. Enjektör

17- Motorlar soğutma sistemine göre nasıl sınıflandırılır?
a. Su ve hava soğutmalı b. Su ve yağ soğutmalı
c. Su ve benzin soğutmalı d. Su ve motorin soğutmalı

18. Motorlar çalışma zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?
a. Bir ve üç zamanlı b. İki ve dört zamanlı
c. İki ve beş zamanlı d. Bir ve dört zamanlı

19- Araçta el freninin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Duran araca ilk hareketi vermek
b. Aracın emniyetli olarak durmasını sağlamak
c. Aracın emniyetli olarak hızını azaltmak
d. Duran aracı sabitlemek

20- Yağ pompası hareketini hangi parçadan alır?
a. Eksantrik (Kam) mili b. Volan
c. Subaplar           d. Şaft

CEVAPLAR:
1 – D    11 – A
2 – A   12 – C
3 – A   13-  B
4 – C   14- B
5 – D   15- C
6 – D   16- D
7 – C   17- A
8 – D   18- B
9 – B    19- D
10- B    20- A

Add Comment

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]