MOTOR SORU BANKASI 3

1-Benzinli bir motor için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a. Sıkıştırılmış olan benzin ile hava enjektörle ateşlenir
b. Sıkıştırılmış olan benzin buji ile ateşlenir

c.Sıkıştırılmış olan benzin ile hava karışımı buji ile ateşlenir
d. Sıkıştırılmış olan hava buji ile ateşlenir

2-Araç kullanma kılavuzuna göre, belirli kilometre dolunca aşağıdaki parçalardan hangisi değiştirilir?
a. Aks
b. Mafsal
c. İstavroz
d. Platin

3-Platin ile tevzi makarası aşağıdakilerden hangisinin parçasıdır?
a. Karbüratör
b. Distribütör
c. Endüksiyon bobini
d. Konjektör

4-Basınçlı olarak çıkan yanmış gazların sesini azaltan aşağıdakilerden hangisidir?
a. Egzoz susturucusu
b. Emme susturucusu
c. Emme manifoldu
d. Egzoz supabı

5-Elektrik devresinde alıcıları ve tesisatı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı koruyan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Konjektör
b. Meksefe
c. Alternatör
d. Sigorta

6-Marş yapıldığında aracın motoru rahat dönüyor fakat çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi arızalıdır?
a. Marş sistemi
b. Şarj sistemi
c. Yakıt sistemi
d. Yağlama sistemi

7- Karbüratör aşağıdaki parçalardan hangisinin üzerindedir?
a. Emme manifoldu
b. Egzoz manifoldu
c. Yakıt deposu
d. Radyatör

8- Araç kış şartlarına hazırlanırken aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a. Kavrama sistemi kışlık pozisyona çevrilir
b. Hidrolik fren sistemi kışlık pozisyona çevrilir
c. Otomatik jikle kışlık pozisyona çevrilir
d. El freni kışlık pozisyona çevrilir

9- Motor çalıştığı sürece yağlamanın olup olmadığı aşağıdaki parçaların hangisinden anlaşılır?
a. Yağ çubuğundan
b. Yağ karterinden
c. Yağ göstergesinden
d. Yağ müşirinden

10- Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren düzenek aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor
b. Vites kutusu
c. Diferansiyel
d. Dinamo

11- Distribütörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Ateşleme sırasına göre silindirlere yağ dağıtmak
b. Egzoz gazının çıkışını sağlamak
c. Ateşleme sırasına göre bujilere yüksek voltaj dağıtmak
d. Ateşleme sırasına göre bujilere benzin dağıtmak

12- Araç kullanırken yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a. Yağ filtresi temizlenir
b. Benzin filtresi temizlenir
c. Hava filtresi temizlenir
d. Radyatör temizlenir

13- Motorda aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılır?
a. Subap        b. Kavrama    c. Rot d. Rotil

14- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından biridir?
a. Şaft b. Aks c. Piston d. İstavroz dişlisi

15-Motora ilk hareketi aşağıdaki parçalardan hangisi verir?
a. Marş motoru
b. Şarj dinamosu
c. Alternatör
d. Konjektör

16- Yağ lambası araç çalışırken yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağ müşirinin kablosunda kısa devre olmuştur
b. Kartelde yağlama yağı fazladır
c. Külbitörde yağlama yağı fazladır
d. Külbitör yağlama yağı azdır

17- Aracın ilk çalıştırılması esnasında bir miktar gaz verdikten sonra hangi pedala sonuna kadar basılmasının faydası vardır?
a. Gaz pedalına
b. Fren pedalına
c. Debriyaj pedalına
d. Takviye pedalına

18. Akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor çalışmazken aydınlatma sistemi ve özel alıcıları çalıştırmak
b. Motor çalışmazken diferansiyeli çalıştırmak
c. Motor çalışmazken yağlamayı sağlamak
d. Motor çalışmazken vites kutusunu çalıştırmak

19- Vantilatör kayışına parmakla basıldığında ne kadar esnemelidir?
a. 1.5 cm b. 3 cm c. 4.5 cm d. 6 cm

20- Dizel motorlarında yakıtı enjeksiyon pompasından enjektörlere taşıyan borular aşağıdakilerden hangisidir?
a. Benzin boruları
b. Yüksek basınç boruları
c. Alçak basınç boruları
d. Vakum boruları

CEVAPLAR:
1 – C    11 – C
2 – D    12 – C
3 – B    13-  A
4 – A   14- C
5 – D   15- A
6 – C    16- A
7 – A    17- C
8 – C    18- A
9 – C    19- A
10- A    20- C

Add Comment