Rehber →
MODELİSTLİK KURSU VE MODELİSTLİK MESLEĞİ
Modelistlik kursu, Modelistlik kursu hakkında bilgiler
Milli Eğitim Bakanlığınca Onaylı Bilgisayarlı Modelistlik ve Stilistlik eğitimleri İçin Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.
Modelistlik Mesleği: Bir kıyafetin tasarımı yapıldıktan sonraki aşamada modelist devreye girer. Modelist tasarımı yapılan giysinin kalıbını çıkartır ve serileme yapar. Bu aşamadan sonra kesim işlemleri, ütü paket işlemleri gibi aşamalardan geçerek kıyafet hazır hale gelerek kullanıcısıyla buluşur. Modelistlik mesleği bir nevi mimarların yaptığı işi yaparlar. Bu mesleği icra edenlerin kazançları oldukça yüksek olup yüksek kariyer yapma imkanlarına da sahip olurlar.
Modelist Olmak İçin Gerekli Olan Özellikler Nelerdir?
Modelist olmak için modelistlik dersleri almak önemlidir. Modelist olmak isteyen bir kişi öncelikle kendisini çalışma konusunda tamamen güvenmesi gerekir. Her işte bu tarz şeyler olsa da modelistler yeri geldiği zaman gecesini gündüzüne katarak siparişlerini tamamlamaya çalışır. Bu nedenle de çalışkan olmak bu işi yapmak için aranan özelliktir. Bu nedenle de çalışkan olmak bu işi yapmak için aranan özelliktir. Bunun beraberinde kişinin yeniliğe de tamamen açık olmazsa istenilen özellikler arasında yer alır. Tüm bunlar modelistlik işini yapmak isteyen kişilerde aranan özelliklerdir.
Modelistler Ne İş Yapar?
Modelistler basit tabirle müşterilerin isteklerini uygun olan kalıplara dökerek onları modelleri hazırlar. Fakat bu işin görünen ir kısmıdır modelistler bu işlemlerin yapılması sırasında bizzat kendileri bulunması gerekir. Kafalarında oluşturmuş oldukları çizimleri genellikle bilgisayar programları ile netleştirip bu şekilde olması gereken kalıpları oluşturur. Bu kalıpların oluşması esnasında kağıtlardan yararlanılır. Kalıp oluşumu sırasında kumaşları gerekli çizimler yapıldıktan sonra aslında oluşturmak istedikleri modeli en ince detayına kadar tasarlamış olurlar. Bu kalıbı pratiğe dökerken de son rötuşları yaptıktan sonra model oluşmuş olur. Modeller talep edilen gibi olması halinde seri üretime geçilir. Eğer müşteri farklı bedenlerde ürün talep ediyorsa her beden için bu işlemler yapılır ve üretim sonlanır.