1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...

MOTOR SORU BANKASI 2

1-Enjeksiyon pompasına basınçlı şekilde mazotu gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Beslenme pompası b. Enjektör
c. Endüksiyon bobini d. Kondansatör

2-Dizel motoru özellikle soğuk havalarda kolay çalıştırabilmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a. Antifriz   b. Termostat
c. Kızdırma bujileri   d. Hava filtresi

3-Araçta motor yağı kontrolü hangi bakımda yapılır?
a. Günlük b. Haftalık
c. Aylık d. Yıllık

4-Motor sıcakken radyatöre su ilave etmek gerekirse aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.Motor durdurulduktan sonra, su ilave edilir
b.Motor yüksek hızda çalışırken, ılık su ilave edilir
c. Motor rölantide çalışırken, ılık su yavaş yavaş ilave edilir
d.Motor tam gazda çalışırken, ılık su yavaş ilave edilir

5-Bujinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Akümülatöre akım göndermek
b. Ateşlemeyi sağlamak
c. Yüksek akım üretmek
d. Akümülatörü şarj etmek

6-Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Radyatör    b. Vantilatör
c. Endüksiyon hobini  d. Vantilatör kayışı

7- Marş motorunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Karbüratöre benzin göndermek
b. Akümülatörü şarj etmek
c. Alternatöre akım vermek
d. Motora ilk hareketi vermek

8- Virajlarda arka tekerleklerin farklı hızlarda dönmesini sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a. Direksiyon sistemi b. Diferansiyel sistemi
c. Fren sistemi     d. Ön düzen sistemi

9- Akümülatörün bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a. Akümülatörün tamamı saf su ile doldurulmalıdır
b. Plakaların 1 cm üzerine kadar saf su ile doldurulmalıdır
c. Plakaların ortasına kadar saf su ile doldurulmalıdır
d. Plakaların 1 cm altına kadar saf su ile doldurulmalıdır

10- Alternatörlü araçta elektrik kaynağı ile tamir yapılacağı zaman ne yapılır?
a. Alternatörün kömürleri sökülür
b. Akümülatör kutup başı bağlantıları sökülür
c. Soğutma suyu boşaltılır
d. Motor yağı boşaltılır

11- Karterin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Soğutma sistemi suyuna depoluk eder
b. Motor yağlama yağına depoluk eder
c. Vites dişlilerine muhafazalık eder
d. Kavramaya muhafazalık eder

12- Su ile soğutmalı motorlarda, aşağıdakilerden hangisi soğutma sistemi parçasıdır?
a. Karbüratör                b. Alternatör
c. Hararet (ısı göstergesi)   d. Dinamo

13- Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Pistonlar b. Supaplar c. Vites kutusu d. Rotlar

14- Araçta yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a. Amortisör kontrol edilir
b. Lastiklerin havasının normal değerde olmasına dikkat edilir
c. Yayların normal seviyede olmasına dikkat edilir
d. Motor yağının kontrolü yapılır

15- Devridaim (su) pompasının görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Radyatördeki suyu basınçlı olarak su kanallarına göndermek
b.Radyatördeki suyu basınçlı olarak silindirler içerisine göndermek
c.Radyatördeki suyu basınçlı olarak kartere göndermek
d.Radyatördeki suyu basınçlı olarak yağ kanallarına göndermek

16- Aşağıdakilerden hangisi şarj sistemi elemanıdır?
a. Distribütör  b. Endüksiyon bobini
c. Platin              d. Konjektör (regülatör)

17- Motor çalışmazken akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağlamayı sağlamak
b. Diferansiyeli çalıştırmak
c. Vites tertibatını çalıştırmak
d. Aydınlatma sistemi ve özel alıcıları çalıştırmak

18. Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Debriyaj b. Rotil c. Amortisör d. Rotlar

19- Aşağıdaki parçalardan hangisi fren sisteminin bir parçasıdır?
a. Kampana b. Volan c. Kavrama      d. Aks

20- Aşağıdakilerden hangisi ön düzene ait parçadır?
a. Vites kutusu b. Diferansiyel
c. Rot başları d. Şaft

CEVAPLAR:
1 – A     11 – B
2 – C    12 – C
3 – A    13-  C
4 – C    14-B
5 – B   15- A
6 – C   16- D
7 – D   17- D
8 – B   18- A
9 – B   19- A
10- B    20- C

Add Comment

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]